Goed nieuws: na maanden achter gesloten deuren te werken, mogen we vanaf morgen weer écht open! We hebben gelukkig niet stil gezeten afgelopen tijd; er zijn heel wat speelgoedpakketten samen gesteld die door jullie zijn opgehaald. We hopen dat het elke keer weer een leuke aanvulling was!

Vanaf donderdag 20 mei ben je weer welkom in de speelotheek zelf. Houd wel rekening met de aangepaste openingstijden (voor Kronenburg: maandag t/m zaterdag 10.00 – 17.00u). De afstands- en hygiëneregels blijven nog steeds van toepassing, zoals deze al voor de sluiting van de bibliotheek waren. We volgen hierin de maatregelen die Rozet neemt, deze staan genoemd in het nieuwsbericht op de website van Rozet. Voor een bezoek is reserveren niet nodig, wel wordt er een maximum aantal bezoekers toegestaan, dus kan het zijn dat je soms even moet wachten.

Wat betreft het speelgoed zijn er een aantal extra aandachtspunten:

1. Speelgoed schoon inleveren

Belangrijk is dat het speelgoed schoon ingeleverd wordt. Dit gold altijd al en is zeker nu van toepassing om verspreiding van bacteriën en virussen tegen te gaan. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Voordat je het speelgoed terugbrengt, controleer je of alles compleet is, en maak je het schoon met een licht-vochtig doekje. Gebruik daarbij alleen water en zeep, zeker geen chloor! En ook heel belangrijk: laat het schone speelgoed op een (afdruip)rekje aan de lucht drogen. Stop alleen droog speelgoed in onze kratten, anders gaat het schimmelen.
Ben je ziek of is één van je huisgenoten ziek? Breng dan geen speelgoed terug.

2. Wanneer inleveren?

Tot en met 2 juni 2021 brengen we geen te-laat boetes in rekening, dus tot die tijd kun je een moment kiezen om je geleende speelgoed (en boeken) terug te brengen.
Wil je je speelgoed langer lenen? Normaal gesproken kun je dat zelf online verlengen via Mijn Bibliotheek. De uitleg daarover staat op https://www.rozet.nl/bibliotheek/vraag-en-antwoord/faq-mijn-bibliotheek/. Echter, omdat nu het speelgoed al verlengd is tot 2 weken na opening, is dat niet meer mogelijk voor de artikelen die in bezit waren tijdens de periode waarin we gesloten waren. Voor al het nieuw te lenen speelgoed kan dat uiteraard wel weer.

3. Speelgoed zelf innemen

Bij binnenkomst in de bibliotheek is het belangrijk dat je de in te leveren artikelen zelf inneemt bij de scanbalie bij het speelgoed. Het is verstandig een bon te printen om te controleren of al het speelgoed wat je afgelopen tijd in huis hebt gehad, daadwerkelijk van je pasje afgehaald zijn. Is dit niet het geval, neem dan contact op met .

4. Speelgoed lenen

Elke volwassene of kind krijgt bij de ingang een mandje, die beperkt aan te bieden zijn. Voor het uitzoeken van speelgoed is het verzoek om alleen te komen (en natuurlijk zonder gezondheidsklachten). Dit voorkomt wachtrijen vanwege overschrijding van het maximum bezoekers en voor volwassenen is het eenvoudiger de voorschriften na te leven. Een kind meenemen in kinderwagen, draagdoek of buggy kan wel.

Binnen de speelotheek-hoek kunnen maximaal 2 personen aanwezig zijn. Als een medewerker van het Speelpunt aanwezig is, kan er dus maar 1 klant zijn.

Wat betreft de gedragsregels specifiek voor de speelotheek-hoek:
◦ Blijf zo kort mogelijk in de speelotheekhoek.
◦ Niet op de bank/stoel/tribune zitten;
◦ Raak zo min mogelijk speelgoed aan en pak (voor zover mogelijk) alleen speelgoed uit de kast dat je wilt lenen.
◦ Kinderen kunnen niet spelen met speelgoed uit de kasten.
◦ De schatkist met speelgoed is niet beschikbaar.

5. Geen mogelijkheid om naar de bibliotheek te komen?

Zie je het nog niet zitten om zelf naar de speelotheek te komen en speelgoed uit te zoeken? Dan kun je nog steeds gebruik maken van de Afhaalservice, via deze link. Meer informatie hierover vind je in het nieuwsbericht van 19 december 2020 op onze website.

6. Vragen

Onze medewerkers helpen je graag bij vragen. Door het aantal beschikbare medewerkers kan het echter voorkomen dat er geen medewerker van het Speelpunt aanwezig is tijdens een speelgoed-service-uur. Er zal wel altijd een bibliotheek-medwerker aanwezig zijn om je verder te helpen en voor specifieke vragen over speelgoed kun je ook terecht bij

Volg voor meer informatie de nieuwsberichten van Rozet welke voorschriften zij geven over deurbeleid, afstand houden etc. En op onze website houden we je ook up-to-date over ons beleid.