Veel van ons assortiment buitenspeelgoed en ook enkele andere artikelen zijn te groot om in Rozet uit te lenen. Deze materialen zijn wel beschikbaar om te lenen, maar op een alternatieve manier op onze speciale (buiten)speelgoed-uitleendagen.

Wil je graag buitenspeelgoed lenen of ander speelgoed wat in de opslag staat, dan kan je via de website (onder het kopje speelgoed – A11 beweging) je voorkeur voor speelgoed opgeven. Als er een reserveringslink onder de afbeelding staat, is deze (waarschijnlijk) beschikbaar. Als er geen reserveringslink onder staat, is deze al gereserveerd door een ander of nog niet beschikbaar voor uitleen. De reserveringslink opent zich in een mailbestand, waarin je je pasnummer kan noteren, zodat we het gewenste artikel op je pas kunnen zetten. Het kan zijn dat er geen mailbestand opent, dan kun je ook rechtstreeks mailen naar o.v.v. naam, pasnummer en artikelnummer(s). Je ontvangt vervolgens een afhaalbericht met daarin de datum, tijd en plaats waar je het speelgoed kunt afhalen.

Op de betreffende zaterdag brengen we al het gereserveerde speelgoed bij de dienstingang van Rozet Kronenburg. Dat is in de parkeergarage van Winkelcentrum Kronenburg, tegenover parkeervak E28 (groen), aan de kant van de busbaan. We staan daar met een overdekte kar van Anac Storage (die de opslagruimte voor het buitenspeelgoed sponsort), dus dat valt wel op! Hier kan je op het afgesproken tijdstip het speelgoed afhalen. Heb je buitenspeelgoed wat je wilt inleveren, dan kan dit op hetzelfde moment ingenomen worden (of je kunt een moment op deze dag afspreken als het alleen om inleveren gaat). Al het overige speelgoed kan op de gebruikelijke manier ingeleverd en geleend worden in de bibliotheek.

Op deze manier willen we komende maanden 1x per twee weken een buitenspeelgoed-uitleenzaterdag organiseren. De komende data van 2020 zijn onder voorbehoud: zaterdag 11 juli, zaterdag 25 juli, zaterdag 8 augustus, zaterdag 22 augustus, zaterdag 5 september en zaterdag 19 september.

Reserveren van buiten- en groot speelgoed is op elk moment mogelijk, dus houd de website in de gaten wanneer je favoriete speelgoed beschikbaar is!