Met dit heerlijke weer van afgelopen tijd is het tijd voor de uitleen van buitenspeelgoed. We hebben al eerder gemeld dat we dit op een andere manier willen vormgeven dan de uitleen van speelgoed in de bibliotheek, omdat dit vaak om grote materialen gaat. We hebben er een oplossing voor gevonden, waardoor we de eerste buitenspeelgoed-uitleendag kunnen aankondigen: zaterdag 30 mei.

Wil je graag buitenspeelgoed lenen deze dag, dan kan je via de website (onder het kopje speelgoed – A11 beweging) je voorkeur voor speelgoed opgeven. Als er een reserveringslink onder de afbeelding staat, is deze (waarschijnlijk) beschikbaar. Als er geen reserveringslink onder staat, is deze al gereserveerd door een ander of nog niet beschikbaar voor uitleen. In de reserveringsmail noteer je je pasnummer, zodat we het gewenste artikel op je pas kunnen zetten. Je ontvangt een afhaalbericht met daarin de datum, tijd en plaats waar je het speelgoed kunt afhalen.

Op zaterdag 30 mei brengen we al het gereserveerde speelgoed bij de dienstingang van Rozet Kronenburg. Dat is in de parkeergarage van Winkelcentrum Kronenburg, tegenover parkeervak E28 (groen), aan de kant van de busbaan. We staan daar met een overdekte kar van Anac Storage (die de opslagruimte voor het buitenspeelgoed sponsort), dus dat valt wel op! Hier kan je op het afgesproken tijdstip het speelgoed afhalen. Heb je buitenspeelgoed wat je wilt inleveren, dan kan dit op hetzelfde moment ingenomen worden. Al het overige speelgoed kan op de gebruikelijke manier ingeleverd en geleend worden in de bibliotheek.

Op deze manier willen we komende maanden 1x per twee weken een buitenspeelgoed-uitleenzaterdag organiseren. De komende data zijn onder voorbehoud: zaterdag 30 mei, zaterdag 13 juni, zaterdag 27 juni en zaterdag 11 juli.

Reserveren van buitenspeelgoed is op elk moment mogelijk, dus houd de website in de gaten!