Woensdag 8 juni is de Nationale Buitenspeeldag. Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer en activiteiten georganiseerd, zodat kinderen zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen. Daarnaast gaan Paramount zenders Nickelodeon en Nick jr. ieder jaar tijdens de Buitenspeeldag op zwart om buitenspelen te stimuleren.

Ook de speelotheek doet mee dit jaar! We organiseren een leuke buitenactiviteit in samenwerking met Rozet Kronenburg, Wereldhave (eigenaar winkelcentrum Kronenburg) en studenten van het Rijn IJssel College. Woensdagmiddag vanaf 13.30u is er een parcours af te leggen op het plein naast het winkelcentrum. Fietsjes, stepjes en andere speelgoed op wielen wordt door de speelotheek ter beschikking gesteld.

We staan met onze inschrijftafel en materialen op het binnenplein bij de Hema / Intertoys / Jamin. Meedoen is gratis. Je krijgt bij deelname een stempelkaart en kiest een Speelpunt-voertuig uit. Bij het afleggen van het parcours ontvang je een stempel. Is je stempelkaart vol, dan kun je een verrassing ophalen in de bibliotheek / speelotheek.

Nodig je vriendjes uit en doe mee!