samenwerking

Speelotheek Het Speelpunt en Rozet bundelen hun krachten om zo het speel- en leesplezier bij kinderen nóg meer te vergroten. Om dit te bereiken wordt het vanaf 1 januari 2020 mogelijk om in Rozet Kronenburg zowel boeken als speelgoed te lenen.

Koos van den Barselaar en Margré Mollink, bestuursleden van Het Speelpunt, en Jenny Doest, directeur-bestuurder van Rozet, tekenden op vrijdag 27 september de intentieverklaring voor de samenwerking.

Vanaf 1 januari 2020 zijn kinderen die lid zijn van Het Speelpunt ook automatisch lid van de bibliotheek. Zij krijgen een bibliotheekpas waarmee ze speelgoed én boeken kunnen lenen. Kinderen die al lid zijn van de bibliotheek kunnen, nadat ze een abonnement hebben afgesloten bij Het Speelpunt, ook speelgoed lenen op hun bibliotheekpas.

De komende maanden wordt (een deel van het) speelgoed verplaatst naar bibliotheek Rozet in Kronenburg.

Het Speelpunt

Momenteel heeft Het Speelpunt zo’n honderd abonnementhouders, waaronder gezinnen, gastouders en peuter/kleutergroepen. De collectie bestaat uit bijna duizend stuks gewoon én aangepast speelgoed en spelmateriaal voor elke ontwikkelingsfase en alle interessegebieden. Speelgoed om samen mee te spelen of voor individuele ondersteuning.
De uitleenlocatie bevindt zich nu nog in OBS Da Vinci Arnhem aan de Slochterenweg (Vredenburg). Deze school wordt echter verbouwd en na de verbouwing is er geen plek meer voor de speelotheek.