In de wijk Malburgen staat het buurthuis Huis vóór de Wijk. Huis voor de Wijk is een stichting die ernaar streeft om kinderen en jongeren kansrijk op te laten groeien, door diverse activiteiten te organiseren die zelfontplooiing en -ontwikkeling bevorderen. Met als doel om iets te doen aan maatschappelijke thema’s zoals laaggeletterdheid, eenzaamheid en armoede. Er worden
regelmatig leuke activiteiten georganiseerd en je kan er altijd terecht om een krantje te lezen of een kopje koffie te drinken.

In dit buurthuis is ook een Rozetje gevestigd; dat is een plek waar een klein aanbod aan boeken beschikbaar is voor uitleen. Maar uniek aan dit Rozetje is dat de speelotheek er ook vertegenwoordigt zal zijn! Deze plek heeft een eigen assortiment aan materialen, welke in de loop van de tijd gerouleerd zal worden met het assortiment van Kronenburg.

Het lenen van speelgoed heeft een zelfde werkwijze als bij de bibliotheek in Kronenburg. Met een abonnement kan op beide locaties speelgoed geleend worden. Wel is het van belang de materialen op dezelfde locatie in te leveren waar het geleend is.